Mednarodni teden otrok alkoholikov 2017: LJUBEZEN IN VARNOST NISTA PRIVILEGIJ, TEMVEČ PRAVICA

Vstopamo v mednarodni teden otrok alkoholikov, ki ga obeležujejo organizacije v ZDA, Veliki Britaniji, Nemčiji, Poljski, Švedski in Sloveniji. Kampanjo vodi mednarodna mreža NACOA, katere del smo. Več o mednarodnem tednu otrok alkoholikov lahko najdete na spletni strani: http://www.coaweek.org/about/

Mednarodni teden otrok alkoholikov je simboličen način, ko si organizacije, ki se ukvarjamo s problematiko otrok alkoholikov, prizadevamo čim glasneje opozoriti na stisko otrok alkoholikov. Letos smo izbrali geslo: “All you need is love”. Ljubezen in varnost nista privilegij, temveč pravica slehernega otroka!

Pomembno je da kot družba, kjer je alkoholizem eden od ključnih problemov s katerimi se soočamo, ozavestimo, da je v reševanju problematike alkoholizma potrebno zajeti tudi otroke alkoholikov. Skupaj lahko zvišamo družbeno ozaveščenost o problematiki otrok alkoholikov ter razvijemo mehanizme podpore za to ranjivo skupino (tako za otroke kot tudi za najstnike in odrasle otroke alkoholikov).

Vsi, otroci alkoholikov, pedagogi, ljudje dobre volje, ki imate sošolca/sodelavca/soseda/prijatelja/znanca otroka alkoholika in vam ni vseeno: še posebej ta teden ste vabljeni, da spremljate naše zapise. Vabljeni ste, da nam pišete na nacoaslovenija@gmail.com ali nas obiščete v Mariboru, na naslovu Tkalski prehod 4.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: