Mednarodni teden otrok alkoholikov (14 – 20. februar 2016)

Z današnjim dnem vstopamo v mednarodni teden otrok alkoholikov, ki je skupni projekt mednarodne mreže NACOA (National Association for Children for Alcoholics), delujoče v ZDA, Nemčiji, Veliki Britaniji, na Poljskem in v Sloveniji. Kot v vseh lokalnih programih, tudi s tem projektom skušamo opozoriti na položaj otrok alkoholikov ter dvigati ozaveščenost. 
Več o mednarodnem tednu otrok alkoholikov lahko najdete na spletni strani: http://www.coaweek.org/
Vsak dan prihajajočega tedna bomo na tem mestu objavljali materiale o življenju v alkoholičnih družinah. Namenjeni so tako tebi, otrok alkoholika, ki si hote ali naključno zajadral na naš blog:), tebi, prijatelj/sorodnik/sosed/učitelj/znanec otroka alkoholika, kot tudi vsakemu, ki ga ta tematika zanima ali se z njo poklicno ukvarja.
K odmevnosti projekta svoj del pridajo vidne osebe, ki ga javno podpirajo. Danes, prvi dan projekta, je svojo izjavo podpore podala tudi Elle MacPherson:
“Sem ponosna podpornica mednarodnega tedna otrok alkoholikov, ko z ozaveščanjem nagovarjamo eno najbolj ranljivih in nevidnih skupin otrok – otroke alkoholikov. Ti otroci zaradi močne stigme ostajajo skriti. Govoriti o alkoholizmu staršev lahko za njih pomeni izdati starše. Za to da spregovorimo, je potrebno veliko poguma. Mednarodni teden otrok alkoholikov je čas, ko ta problem naslavljamo, in za otroke alkoholiko ustvarjamo “varen” in anonimen  prostor, kjer lahko svoje zgodbe delijo. 
Mednarodni teden otrok alkoholikov je ljubeč, združen glas, ki otrokom po vsem svetu sporoča, da niso sami.”

Slovenija se po porabi alkohola na prebivalca uvršča v sam evropski vrh! Čas je, da kot družba ozavestimo, da problematika alkoholizma ni omejena samo na uživalce alkohola, temveč prizadene tudi člane družine, predvsem otroke, ki brez ustrezne obravnave prav tako nosijo posledice alkoholizma.
NACOA Slovenija, kot podporna organizacija, sicer nima manevrov, ki bi spreminjali vedenje samih alkoholikov, ter s tem prekinili agonijo otrok alkoholikov. Lahko pa s podporo, informacijami, vsaj omilimo uničujoče posledice življenja v alkoholični družini.
Dragi otrok alkoholika – otrok ali odrasel – vedi, da nisi sam! 
Naš kontakt: nacoaslovenija@gmail.com

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: