#COAWeek2024 “Kaj pa otroci? Pomoč, upanje in zdravljenje”

Prijazno vabimo tako strokovno kot zainteresirano javnost na osrednij dogodek naše letošnje ozaveščevalne kampanje, pogovorno omizje z naslovom: KAJ PA OTROCI? POMOČ, UPANJE IN ZDRAVLJENJE. Organiziramo ga ob podpori NIJZ-ja, ki nas bo gostil v svojih prostorih v Murski Soboti. Odvil se bo 15.2. 2024 ob 11.00 v prostorih NIJZ Murska Sobota.

Osebe, ki najbolj trpijo zaradi alkohola, ga sploh ne uživajo; to so otroci, zaznamovani z alkoholizmom staršev. Pogosto so prvi, ki občutijo posledice in hkrati zadnji, ki dobijo pomoč. Znanost potrjuje dolgoročne posledice življenja v takšnih družinah, ki se, ko niso ustrezno naslovljene, prenašajo na naslednjo generacijo. Hkrati pa znanost prav tako potrjuje, da obstajajo varovalni dejavniki, ki omilijo dolgoročne posledice za otroke, ter poudarja pomembnost virov pomoči, ki otroku omogočajo varno okolje, ko ga potrebuje.

Z letošnjo ozaveščevalno kampanjo ob mednarodnem tednu otrok alkoholikov, »Naj ne boli – naj se celi!«, ki vključuje tudi pogovorno omizje, želimo spodbuditi skupno delovanje za izboljšanje življenja teh otrok. Kot širša družba in posamezniki imamo pomembno vlogo pri krepitvi varovalnih dejavnikov za otroke alkoholikov, ki predstavljajo pomemben kontrast tveganjem, s katerimi se srečujejo. Prav tako imamo veliko odgovornost, da prispevamo k odpravljanju stigme, ki obkroža alkoholizem, ter s tem sooblikujemo odprto in sočutno okolje, kjer lahko družine, oškodovane zaradi alkoholizma, okrevajo.

Komentiraj

Website Powered by WordPress.com.

Navzgor ↑