FESTIVAL LUPA

18. septembra smo se udeležili festivala LUPA, ki je potekal na Prešernovem trgu v Ljubljani,  na katerem je letos sodelovalo okrog 150 nevladnih organizacij. Festival LUPA je tradicionalna predstavitev slovenskih nevladnih organizacij v vsej njihovi barvitosti, pestrosti, raznolikosti, dinamičnosti in kar je še drugih izrazov za sektor, ki povezuje okoli milijon prebivalcev Slovenije. 

Nevladne organizacije se na bazarju predstavljajo na stojnicah in odru. Kljub temu, da so poslanstva organizacij zelo različna, dogodek vsako leto znova prešije ista rdeča nit – usmerjenost k ljudem.
Še več: vloga nevladnih organizacij in njihova prizadevanja za pravičnejšo, bogatejšo in bolj odprto družbo se zaradi poglabljajoče se krize, ki pomembno posega v pridobitve socialne države, iz leta v leto povečuje. Čeprav si mnoge tega ne želijo, postajajo nevladne organizacije pogosto zadnja točka opore in solidarnosti, na katero lahko računajo ljudje z dohodki pod pragom revščine, invalidi, etnično, versko ali spolno diskriminirani, brezdomci, duševni bolniki ter številni drugi, ki se soočajo s socialnimi in osebnimi stiskami. 


Festival vsako leto privabi ogromno število obiskovalcev ter mimoidočih – letos ni bilo nič drugače.
Organizacija NACOA Slovenija, je sodelovala na osrednjem celodnevnem dogodku festivala, na bazarju, v strogem središču Ljubljane. Stojnico (ter salve smeha:) smo delili z OMI inštitutom dr. Romana Paškulina (http://www.omi.si/).
Mimoidočim smo predstavljali svoje delo in vizijo, se spoznavali s sorodnimi organizacijami, razveseljevali mlade, ter malo manj mlade udeležence z našo skrinjico sladkih zakladov, ter preživljali nadvse prijeten, ter radoživ dan:)Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: